Samhällsbyggnadsförvaltningen i Lysekils kommun är en förvaltning med omfattande verksamheter så som kontaktcenter, markplanering, bygglov, kartor, lokaler, kost och båtplatser. Verksamheter där service och bemötande är viktiga inslag i det dagliga arbetet.
Som medarbetare i samhällsbyggnadsförvaltningen har du möjlighet att vara med och utveckla vår kommun och utvecklas i din roll. Vi bemöter kunder, kolleger och invånare på ett sätt som skapar mervärde och glädje. Här ingår du i ett härligt gäng som bryr sig om varandra och har roligt på jobbet.
Projektledare
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som projektledare inom Tekniska avdelningen?
Jag har jobbat som projektledare tidigare och det är ett väldigt roligt jobb tack vare att det är mångsidig och handlar om kommunikation. Jag känner att jag har något att bidra med.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det är att den ena dagen är inte den andra lik, variationen. Jag vet aldrig riktigt vad som händer på morgonen när jag kommer till jobbet.
Hur kan en typisk arbetsdag ut?
I regel är det ofta en del möten, jag sitter med administration av olika slag, jag besöker de pågående projekten på arbetsplatserna.
Vad krävs för att jobba som projektledare?
Du behöver ha en bred kunskap inom byggnation. Du behöver vara social och kunna kommunicera med bönder på bönders vis, dvs att kunna förmedla så att den man har kontakt med förstår oavsett vilken kompetens personen besitter. Att vara lyhörd och uppmärksam på vad kundens behov består av är superviktigt. Någon uttryckte att jag fungerar lite som ett smörjmedel ibland.
Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Den stora fördelen är att det är en stor organisation med en bra backup där man samarbetar och kan få hjälp om det behövs eller bolla idéer. Det finns så mycket kompetens bland kollegor som vi kan få dra nytta av, det är guld värt.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Alla jobb i kommunen är viktiga men om jag inte gör mitt jobb så kan det ställa till bekymmer för någon annan. Det är en del av att föra kommunen framåt så att verksamheter kan fungera så bra som möjligt och att de i sin tur kan sköta servicen gentemot medborgarna.
Jag är en liten kugge i ett väldigt stort maskineri, där alla behöver göra sin del för att lyckas.
Planhandläggare
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som planhandläggare?
Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor, framtidens utveckling och vill vara en del av det. Jobbet som planhandläggare passar perfekt eftersom jag får vara med och utveckla den fysiska miljön här i Lysekil. Det som tilltalar mig är jag är en del av en helhet och samarbetar mycket med andra på olika nivåer både internt och externt.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Två delar, dels att det är väldigt varierande arbetsuppgifter. Omväxlingen innebär att jobbet aldrig blir enformigt och jag utvecklas hela tiden i min roll. Dels har vi en härlig spridning i arbetsgruppen både kompetensmässigt och på det personliga planet, det är alltid en go stämning. Dessutom finns det alltid någon som man kan fråga och det är ett tillåtande klimat.
Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Det finns ingen typisk arbetsdag. Precis som att varje detaljplan är olik så är även varje arbetsdag det. Exempelvis så beställer och analyserar jag utredningar av olika karaktär, jag ritar plankartor och tar fram illustrationer och texter. Vi har mycket kreativa möten, vi bemöter exploatörer, intressenter och konsulter med flera. Vi jobbar också gentemot politiken som föredragande av ärenden.
Vad krävs för att jobba som planhandläggare?
Att man är lösningsorienterad och kan ha många bollar i luften. Man behöver ha tålamod då det oftast är långa processer och lösningar kan kännas långt borta. Det är viktigt att vara strukturerad och kunna se detaljer men även helheten. Jag gick samhällsplanerarprogrammet vid Karlstad universitet men i min arbetsgrupp har vi alla olika bakgrund och utbildning så vi kompletterar varandra på ett bra sätt.
Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Att jobba i en kommunal verksamhet är så mycket bättre än vad många kanske tror. Vi jobbar för utveckling och förbättring för medborgarnas bästa. Eftersom vi jobbar i en relativt liten kommun så blir man involverad i lite allt möjligt, både stort och smått, vilket är roligt.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Det är fantastiskt att kunna vara med och påverka kommunens framtida utveckling. Det känns häftigt att kunna tänka att om X antal år så kommer det att finnas platser, områden och bostäder som jag faktiskt har varit med och planerat.
Finns det något annat du vill tillägga som du känner är viktigt för att ge en positiv bild av Lysekils kommun?
Jag har haft andra tjänster i kommunen tidigare. Jag tänker på vår organisation som en tillåtande kommun där jag har fått chansen att växa och utvecklas och att det har gett mig en bred grund, kunskap och olika perspektiv i frågor.
Kock
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som kock?
Jag gick en 2 årig hotell-, turism och restaurangutbildning i Österrike där jag kommer ifrån, jag och vill egentligen arbeta inom hotellbranschen. Det var ödet som bestämde att jag blev kock, eftersom jag fick arbete på hotell i kök. Här i Lysekil eftersom jag mötte kärleken här. Här fick jag chansen att lära mig språket och fick en väldigt god inblick i yrket och fick upp intresset att laga mat. Jag fick sen arbete i kommunen på skolan och kunde därigenom vidareutbilda mig till specialkock.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Jag gillar att laga mat och vara kreativ. Jag gillar att jobba att jobba i ett bra och engagerat team och jag trivs med mina kollegor. Det är mycket att göra och hålla koll på, men vi fixar det tillsammans och löser problemen.
Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Jag börjar kl 7.00 och har direkt en kort genomgång av dagen och planerar. Jag börjar sedan med matlagningen, eftersom jag arbetar med specialkosten så har jag ett särskilt kök tillsammans med minakollegor, där vi gör maten som är tex gluten och laktosfri.
När maten är klar då hjälper jag till med övriga avdelningarnas specialkost eller övriga köket. Vi tar emot leveranser av varor, förbereder morgondagens arbete, ibland tar vi emot praktikanter från skolans restaurangprogram och utbildar dem inom specialkost.
Vad krävs för att jobba som kock?
Det krävs kockutbildning, i mitt fall specialkostutbildning. Man måste hålla sig uppdaterad själv genom livsmedelsverkets sida så att vi följer regelverket.
Man ska vara noggrann, intresserad, engagerad, det är viktigt att man gillar sitt jobb.
Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Bra arbetstider, man är tryggare när man har en tillsvidareanställning som är året runt. I vårt kök är det en fördel att man jobbar med rotation, dvs man jobbar inom alla områden i köket, det minskar arbetsskador och ökar kompetensen hos alla.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Eftersom det är mer och mer personer som har allergier, neuropsykiatriska funktionsvariationer därför tycker jag att mitt jobba är viktigt och intressant och alla ska ha möjlighet att få god och näringsrik och hälsoanpassad mat.
IT-tekniker
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som IT tekniker?
Jag har jobbat som IT tekniker i 12 år, 4 år i Lysekils kommun. Yrket är stadigt under utveckling, något som ger både inspiration och en känsla att följa med i tiden. Men i första hand är det nog det brinnande intresset för IT som har varit med mig från att jag var liten.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Mina trevliga kollegor och den sociala biten med att ge stöd och hjälpa andra när det stannar upp. Variationerna i arbetsuppgifterna från dag till dag.
Hur kan en typisk arbetsdag ut?
En vardag är sällan lik en annan, den ena dagen kan jag sitta i problemställningar där jag måste tänka utanför boxen, medan i en annan är jag ute på fältet och ger stöd på plats. Det känner jag ger mig en god balans mellan att jobba i team och självständigt. Jag reser en del runt på olika platser i verksamheten och ger Onsite support, något som gör att jag får en god kontakt med kollegor som jobbar i andra enheter och att man får se mig som person. Det tror jag skapar en trygghet och att det blir enklare att ta steget att fråga när man står fast i IT-världen. En del av kundsupporten går även över telefon, med dagens teknologi kan vi koppla oss upp på datorerna och lösa problem på distans det sparar både tid och på miljön.
Vad krävs för att jobba som IT tekniker?
Ett lugn i första hand men samtidigt kunna jobba i ett högt tempo. Eftersom jag jobbar mycket med direktkontakt med kunder anser jag det viktigt att man är utåtriktad och kan förklara bra så alla förstår när det gäller olika teknisk kunskap. Man behöver vara lösningsorienterad, ha god teknisk förståelse och kunna jobba strukturerat i hektiska tider. I det här jobbet får man vara öppen för förändringar i och med att arbetsmetoderna och verktygen är under stadig utveckling.
Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Det är en trygg arbetsplats som tar hand om sina anställda. Man kommer i kontakt med många olika människor och avdelningar som vård, skola, teknik och ekonomi som gör att man får en bättre förståelse för hur kommunen och samhället byggs upp. Som inflyttare från Norge har det gjort det spännande för mig att se olikheterna i regelverk mellan länderna.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Utan IT support vill nog världen stanna upp lite. Idag drivs det mesta av någon form av teknisk lösning inte bara i kommunen men även allt ifrån sjukhus, polis, strömleverantörer, sophämtning och oändligt mycket annat. Bakom alla dessa tjänster är det viktigt att man har en IT tekniker som är på plats för att kunna lösa problemen som kan uppstå.
Kommunvägledare
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som Kommunvägledare?
Jag tycker mycket om kundservice, att göra andra människor glada och nöjda är det som ger mig kraft och energi varje dag. Som kommunvägledare kommer jag kunna förenkla vardagen för kommunens invånare genom att ge snabb service, rätt guidning och lösa fler frågor vid första kontakten.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det är väldigt varierande arbetsuppgifter vilket jag tycker är spännande. Man utvecklas hela tiden! Jag får en bred erfarenhet och lär mig många olika saker varje dag. Det är väldigt trevliga kollegor som jag tris med och vi arbetar tillsammans för medborgarens bästa.
Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Som kommunvägledare är ingen dag den andra lik, man vet inte på förhand vilka frågor som kan dyka upp vid kommande samtal eller besök. Det kan röra sig mellan att svara på frågor och förmedla information om allt från bygglov till båtplatskö, äldreomsorg och förskolor, till att guida turister och boka en vigsel. Vi har också ansvar för att handlägga färdtjänst och riksfärdtjänst i kontaktcenter.
Vad krävs för att jobba som Kommunvägledare?
Ingen speciell utbildning krävs men man ska ha som minst gymnasieutbildning, god datakunskap och lätt för informationssökning. Att vara noggrann och organiserad är viktigt då man alltid har många bollar i luften. Man måste ha en stark känsla för service och bemötande. Att kunna flera språk är bra, vilket passar mig som kan arabiska också.
Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Det är en stabil och trygg anställning, det finns också stora utvecklingsmöjligheter eftersom Lysekils kommun innefattar många olika typer av verksamheter.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Det är fantastiskt att kunna vara med och underlätta för våra medborgare, företagare, kollegor och turister vid första kontakten med kommunen, det känns som man bidrar till något gott i samhället.
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-08-01
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-31
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-03
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-31
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-31
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-03
Socialförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-06-30
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-22
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-08-03
Arbetslivsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2022-07-10
Besöksadress: Kommunhuset, Kungsgatan 44 Postadress: 453 80 Lysekil
Telefon: 0523-61 30 00