Socialförvaltningen

I Lysekils kommun arbetar ca 1300 medarbetare som har Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Det är med andra ord ett arbete att känna stolthet över.  Vårt jobb är att ge de 14 000 invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp. Tillsammans utvecklar vi verksamheterna.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På livetilysekil.se (se filmen här) får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut. 

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning

Tjänsten som verksamhetsutvecklare är förlagd till avdelningen för socialt stöd. Du kommer att tillhöra avdelningens ledningsgrupp, och vara direkt underställd avdelningschefen. Socialt stöd är en av två verkställighetsavdelningar inom socialförvaltningen. Den andra är Vård och omsorg, som verkställer beslut om särskilt boende, hemsjukvård, hemtjänst mm. Avdelningen för socialt stöd är en ny avdelning, sammansatt av verkställighetsdelar från LSS/Socialpsykiatri och Individ- och familjeomsorg (IFO). Socialt stöd verkställer beslut enligt LSS och Socialtjänstlagen.

Avdelningen består av sex enheter, som utför en mängd olika insatser, såsom bostad med särskild service för barn och vuxna enligt LSS, psykiatriboende, boendestöd, personlig assistans, familjebehandling och missbruksbehandling. 

Vi befinner oss i en spännande tid, en tid av utveckling och förändring. Vi arbetar för att öka brukarinflytandet och är på gång att utveckla vårt användande av välfärdsteknik. Vi håller också på att se över våra boendeformer för att säkerställa att vi har verksamheter som är anpassade efter våra brukares behov, idag och de närmsta åren. Vi har påbörjat heltidsresan och arbetar för att våra medarbetare ska kunna arbeta heltid.

Arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetutvecklare blir du en viktig pusselbit i vårt framtida arbete inom Socialt stöd i Lysekils kommun. Du arbetar på uppdrag av avdelningschefen och tillsammans med enhetscheferna kommer du vara med och utveckla, genomföra och följa upp avdelningens mål- och kvalitetsarbete. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att utföra utredningsuppdrag, processleda utvecklingsområden, rapportera och analysera kvalitetsmätningar och ha koll på den regionala och nationella utvecklingen inom området.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning och erfarenhet. Du kan till exempel ha en examen inom vård/omsorg, socialt arbete eller inom det samhällsvetenskapliga området. Du bör ha kunskap och erfarenhet inom ett eller helst flera av de områden vi arbetar med inom avdelningen. Du bör tidigare ha arbetat med förändringsprojekt och utredningsarbete. Kanske har du en bakgrund som chef. Du behöver förstå hur en politiskt styrd organisation fungerar och ha god förmåga till att samarbeta och anpassa ditt arbetssätt till olika förutsättningar.

Som person är du analytisk, duktig på att sammanställa information och uttrycker dig väl i skrift. Du har en positiv framtoning, ser möjligheter och tycker om utmaningar. Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer, delaktighet och engagemang. Du kan samarbeta och arbeta självständigt, du arbetar strukturerat och målinriktat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/10
Kontakt
  • Julia Lundwall, 0523-613400
Publicerat 2020-02-06
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Tilbage til Ledige stillinger