Socialförvaltningen

I Lysekils kommun arbetar ca 1300 medarbetare som har Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Det är med andra ord ett arbete att känna stolthet över.  Vårt jobb är att ge de 14 000 invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp. Tillsammans utvecklar vi verksamheterna.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På livetilysekil.se (se filmen här) får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut. 

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning

Livet är härligt och bjuder på mycket! En av våra kollegor ska flytta varför vi nu söker en barnsekreterare till Barn och Ungdomsenheten. Vår andra kollega ska vara föräldraledig och vi söker därför även en vikarierande barnsekreterare.

Vi har arbetat upp hållbara strukturer för vårt arbete och planerar nu den fortsätta utvecklingen av familjehemsvården i Lysekil. Arbetet sker i nära samarbete med vår arbetsledare. Vi har regelbunden extern processhandledning, vilket är viktigt för oss.
Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa och bjuder på oss själva. Utöver att ingå i en arbetsgrupp med lång erfarenhet av att arbeta med placerade barn och familjehem, så erbjuder vi dig också kompetensutveckling, friskvårdsbidrag samt en personalklubb som regelbundet anordnar trevliga aktiviteter!

Arbetsuppgifter

Barnsekreteraren är den särskilt utsedda socialsekreteraren som ska följa barnets vård. Din uppgift blir att följa barnets utveckling i familjehemmet, i skolan och se till att barnets bästa är i fokus. Arbetet innebär myndighetsutövning med övervägande och omprövningar enligt SoL och LVU. Vid uppföljning av vården har du samtal med barnet, kontakt med de biologiska föräldrarna, skola och andra samverkansparter. Du arbetar i team med familjehemssekreterare och till ditt stöd finns arbetsledning och extern processhandledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du får gärna ha erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten och erfarenhet av arbete med placerade barn. Du har god kunskap om barns behov och av att möta människor i svåra livssituationer. Du ska vara flexibel, ha förmåga att lyssna och att se saker ur flera perspektiv. Du ska ha mod och förmåga att skapa relationer med de barn och familjer vi arbetar med. Du behöver också stimuleras av samarbete och kontakter med andra samverkansparter där du är den som håller i planeringen runt barnet. Du behöver kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och självständigt planera och ansvara för dessa. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet innebär både resor i och utanför kommunen. B-körkort är ett krav. Hör gärna av dig om du har frågor och välkommen med din ansökan!

Villkor

1 tjänst tillsvidare heltid med start enligt överenskommelse. 

1 vikariat beräknas tom 2021-01-08. 

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/19
Kontakt
  • Ann-Catrin Waldén, 0523-613402
Facklig företrädare
  • Vision och SSR, nås via kommunens växel, 0523-61 30 00
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Wróć do ofert pracy