Socialförvaltningen

Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning

Till försörjningsstödsgruppen söker vi nu en vikarierande socialsekreterare med inriktning mot nyanlända. Arbetsuppgifterna innebär handläggning av ärenden i "glappet” samt efter etableringen. 

Individ- och familjeomsorgens vuxenenhet består av två grupper, beroendegruppen och försörjningsstödsgruppen. På vuxenenheten arbetar vi bland annat med beroende, riskbruk/missbruk, försörjningsstöd, boendefrågor, våld i nära relationer samt delar av det kommunala ansvaret för nyanlända. Förhandsbedömningar och akuta ärenden hanteras av vårt mottagningsteam. Totalt är vi 15 medarbetare med olika bakgrund och bred kompetens.

Enheten har extern handledning.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår kvalificerat utredningsarbete och myndighetsutövning. Uppdraget består i att utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd enligt gällande lagstiftning och föreskrifter. Under tiden den enskilde uppbär försörjningsstöd arbetar vi aktivt för att hjälpa den enskilde till egen försörjning. Det innebär att vi utgår ifrån den enskildes mål och matchar hen till olika insatser genom ett tätt samarbete med interna och externa samverkansparters tex Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Samordningsförbundet Väst, Arbetsmarknadsenheten med flera. Vi arbetar även med motiverande samtal och träffar våra klienter regelbundet för uppföljning och stöd. Ett aktivt arbete krävs för att våra klienter så snart som möjligt ska nå egen försörjning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och intresse av målgruppen och kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. Kunskap om våld i nära relationer är meriterande.

Du kommer att möta människor i olika situationer och med olika förutsättningar, vilket gör att du behöver ha en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Du är ansvarstagande, flexibel, tydlig och förtroendeingivande. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa kontakter och har ett gott bemötande. Att visa respekt för andra och samarbeta för att tillsammans nå bästa resultat är din utgångspunkt. Som medarbetare ska du vara engagerad och aktivt delta i verksamhetens utvecklingsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/17
Kontakt
  • Ingrid Arnholm, Enhetschef vuxenenheten, 0523-61 34 01
  • Julia Lundwall, Avdelningschef IFO, 0523-61 34 00
Facklig företrädare
  • Anna Persson, SSR, 0523-61 34 67
Publicerat 2018-02-14
Sista ansökningsdag 2018-03-07

Tillbaka till lediga jobb