Socialförvaltningen

I Lysekils kommun arbetar ca 1300 medarbetare som har Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Det är med andra ord ett arbete att känna stolthet över.  Vårt jobb är att ge de 14 000 invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp. Tillsammans utvecklar vi verksamheterna.


Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På livetilysekil.se (se filmen här) får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut. 


Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning

Vi söker nu en engagerad utredare till Socialförvaltningen som är intresserad av att bidra till god utveckling och måluppfyllelse för hela vår verksamhet.

Du kommer att vara direkt underställd socialchefen.

Arbetsuppgifter

I rollen som kvalificerad utredare kommer du att arbeta med utredningsarbete på både kort och lång sikt inom socialförvaltningen och vara en stödfunktion till socialchef och avdelningschefer i såväl operativa som strategiska frågor.

I uppdraget ingår arbete med ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete.

Stöd i kommunens styrmodell och målarbete är ett viktigt inslag i ditt uppdrag och arbete med aktuella utvecklingsområden utifrån nämndens och förvaltningens målsättningar. Samordningsansvar vad gäller svar på motioner, enkäter och undersökningar samt framtagande av underlag för olika typer av beslut i förvaltningen/socialnämnd ingår. Du kommer även att vara webbansvarig för förvaltningen.

Utredning av avvikelser och lex Sarah kommer att ingå i dina arbetsuppgifter. Du ingår i ett nätverk för utredare inom närliggande kommuner.

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom administration och utredning, gärna med inriktning mot statsvetenskap. Meriterande är erfarenhet från något av socialtjänstens verksamhetsområde.

Du behöver ha god datorvana samt en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är van att arbeta såväl självständigt som i grupp och har en mycket god samarbetsförmåga då arbetet innefattar samarbete både internt som externt. Arbetet kräver också flexibilitet och förmåga att lösa uppgifter inom korta tidsramar.

I ditt arbete är du föredragande i socialnämnd och andra grupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där egenskaper som kommunikationsförmåga, samarbetsvilja och förmåga till helhetssyn är särskilt viktiga.

 

Villkor

Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-03-25 eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5
Kontakt
  • Eva Andersson, socialchef, 0523-61 33 89
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0523-61 30 00
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Tillbaka till lediga jobb