Kommunstyrelseförvaltningen

I Lysekils kommun arbetar vi för att vara en hållbar och attraktiv kommun året runt, som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Du som arbetar här gör en viktig skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vi är idag 1400 kollegor som utvecklar våra verksamheter och ger 14 400 invånare, 1 600 företag och 100 föreningar bästa möjliga service och förutsättningar att bo, leva och verka i Lysekil. Det är vi stolta över.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära både havet och bergen – här finns möjlighet till såväl eftertanke som äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. Läs gärna mer om Lysekil på Lysekils kommun - Lysekils kommun - Startsida. Film om livet i Lysekil.

Beskrivning

Avdelningen för hållbar utveckling har uppdraget att leda, samordna och stödja kommunens verksamheter i arbetet med att genomföra kommunfullmäktiges vision och mål utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbarhetsperspektiv. Avdelningen är i huvudsak en stödfunktion till förvaltningarna och ska verka för en hållbar positiv utveckling i hela Lysekils kommun.

Utvecklingsstrategen är en stödfunktion i frågor som rör folkhälsa och social hållbarhet och arbetar utifrån det samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser som upprättats mellan Lysekils kommun och Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Gällande folkhälsoområdet innebär detta primärt att verka utifrån det som står i samverkansavtalet, i Lysekils kommuns vision och utvecklingsmål samt i Norra Hälso- och sjukvårdsnämndens mål- och inriktning. Det övergripande målet i samverkansavtalet är att förbättra befolkningens hälsa och utjämna skillnader i hälsa.

Arbetsuppgifter

Strategen är ansvarig tjänsteperson för rådet för folkhälsa och social hållbarhet. Arbetet innebär ansvar för uppföljning och ekonomisk redovisning till Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden. Ansvar för att göra folkhälsoavtalet känt för samtliga medverkande aktörer. Ansvar för att analysera och tillgängliggöra aktuell data och statistik över hälsoläget i kommunen. Medverkan i Närsjukvårdsgruppen. Bistå med process- och kunskapsstöd inom aktuella frågor med bäring på folkhälsa och social hållbarhet. Lysekils kommun har fem politiskt beslutade utvecklingsområden. Tjänsten innebär även att vara samordnare för ett av dessa - "Barn och unga är vår framtid".

Kvalifikationer

Folkhälsovetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig krävs. Projekt-/processledarutbildning, ekonomiutbildning, kommunikationsutbildning och statistikutbildning är meriterande.

Erfarenhet av folkhälsoarbete och/eller annat socialt hållbarhetsarbete, arbete i en politiskt styrd verksamhet (gärna kommunal), erfarenhet av att hålla i presentationer, skriva rapporter och tjänsteskrivelser samt genomföra analyser är meriterande.

Du kan analysera data och dra relevanta slutsatser. Som person är du uthållig, självgående och besitter specialistkunskap. Du har en god samarbetsförmåga och planerar och agerar strategiskt.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden samt tillsättning kan ske under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/155
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens kontaktcenter, 0523-61 30 00
Publicerat 2020-11-03
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tillbaka till lediga jobb