Individ och myndighetsavdelningen

I Lysekils kommun arbetar ca 1300 medarbetare som har Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Det är med andra ord ett arbete att känna stolthet över.  Vårt jobb är att ge de 14 000 invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp. Tillsammans utvecklar vi verksamheterna.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På livetilysekil.se (se filmen här) får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut. 

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Vill du vara en i en arbetsgrupp som tar tillvara din kompetens och kunskap och som låter dig utvecklas inom de områden du är intresserad av? Som arbetar i team och hjälper varandra? Som självklart erbjuder extern handledning, regelbundna utbildningserbjudanden och härliga kollegor? I en kommun som präglas av framtidstro och utveckling och där du kan bada i havet eller träna på gymmet på lunchen? Då ska du läsa vidare här!

 

Några av våra nuvarande medarbetare har bestämt sig för att gå vidare till ny arbetsgivare, så nu söker vi nya kollegor! Vi, som utgör Barn- och Ungdomsenheten, består av 1 förste socialsekreterare, 5 utredande socialsekreterare, 4 familjebehandlare, 2 familjerättssekreterare och 3 familjehemssekreterare med en gemensam enhetschef. Att arbeta tillsammans för att utveckla människans egna resurser är viktigt för oss och genomsyrar vårt arbete. Vårt mål är att komma in tidigt i barnens liv, att arbeta mer med ansökningar än anmälningar. Vår kommun satsar mycket på förebyggande har också politiskt stöd för att utveckla mer av olika insatser på hemmaplan, vilket också är ett väldigt roligt uppdrag.

Vi är ett gäng med hög kompetens, stort ansvarstagande och mycket humor – vi skrattar ofta och högt!

Vi arbetar med ansökningar och anmälningar som rör barn och ungdomar, vi utreder deras hemförhållande och uppväxtvillkor, vi planerar och genomför stöd- och behandlingsinsatser såsom familjebehandling, boendestöd, kontaktpersoner och -familjer, placeringar i familjehem och på institution, vi gör uppföljningar av ovanstående insatser och vi arbetar med familjerätt.

Vi har ett fint och nära samarbete med kommunens förskolor och skolor, LSS och BuP, kring barn och unga och deras familjer. Vi arbetar utifrån BBiC och även aktivt utifrån Västbus intentioner. Vi är anslutna till socialjouren i Uddevalla. Kommunen har också en nystartad Förebyggandeenhet som vi samarbetar med.

Arbetsuppgifter:

Vi söker Dig som vill vara en av socialsekreterarna som arbetar med utredning av barn och ungdomars behov samt uppföljning av beviljade insatser. I detta ingår det att göra förhandsbedömningar, utreda enligt BBiC, arbeta med och i nätverk – både professionella och personliga, initiera insatser/åtgärder enligt SoL och LVU samt följa upp desamma.

Kvalifikationer:

Du är socionom, socialpedagog eller har en annan, av arbetsgivaren bedömd likvärdig, högskoleutbildning. Om du har goda kunskaper av barnavård inom socialtjänsten, om barns utveckling, BBiC och inom verksamhetsområdet i övrigt är det jättebra. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga på socialkontor? Så bra, men alla har vi varit nybörjare och du är också välkommen att söka! Vi vill att du är en lagspelare – att du tycker om att samarbeta med andra eftersom vi arbetar i team på olika sätt. Vi vill att du är flexibel eftersom vi arbetar med människor, har datorvana (vem har inte det numera?) och gärna erfarenhet av Magna Cura och du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Vidareutbildning inom Lösningsfokuserat arbete, Nätverksarbete och familjeterapi är inget krav men trevligt om du har med dig. Att du har körkort för bil är ett dock ett krav.

Vi lägger stor vikt vid att du är en trevlig person.

Om det här stämmer in på dig vill vi gärna se dig som vår nya arbetskamrat!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Vi har individuelle lönesättning så lämna gärna löneenspråk.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2016/16
Kontakt
  • Annette Calner, 0523-613 000
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0523-613 000
Publicerat 2016-03-15
Sista ansökningsdag 2016-03-31

Tillbaka till lediga jobb